Visa alla (2)

Stor vattenläcka i Tranås – vattnet är otjänligt

Publicerad

En större vattenläcka har inträffat i centrala Tranås och ett stort antal hushåll i Tranås är berörda. Kommunen uppmanar nu boende med brunt vatten i kranarna att inte använda vattnet till dryck eller mat.

Vattenläckan har inträffat på Ängarydsgatan i centrala Tranås. Tekniska kontoret har under kvällen varit på plats med personal för att försöka ta reda på hur allvarlig läckan är.
Det ska vara många hushåll i stora delar av Tranås stad som berörs. Många kan sakna vatten helt eller så kan vattnet vara missfärgat.
Enligt kommunen så är vattnet otjänligt och ska inte drickas eller användas till mat.  man uppmanar samtliga invånare i kommunen att koka det vatten som ska användas till matlagning.

Oklart när vattnet är tillbaka

– Vi håller på att försöka stänga alla ventiler och ta reda på hur stor läckan är, sade Tomas Ivarsson som är enhetschef på tekniska kontoret på Tranås kommun till SVT vid 19-tiden på kvällen.

– Hur många som berörs eller hur länge det dröjer innan det är normalt igen kan vi inte säga i nuläget.

Vid Järnvägsviadukten på Ängarydsgatan där läckan uppstått står det så mycket vatten på vägen att det går inte att köra under järnvägen och vägen är avstängd.

Här finns vatten:

Vattentankar är utställda på Junkaremålsskolan, Sofie Dahlbergsgatan 1. Från kl 19:00 tisdag kväll kan vatten även hämtas på Ängarydsskolan, Ängarydsgatan 12

Vattenläckan har inträffat på Ängarydsvägen i Tranås Foto: Jan G Franzén

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer