Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Johan Davidsson, som är delägare i Jönköping Padelcenter, kommentera att några padelanläggningar i Jönköping nu slår igen. Foto: SVT

Stora padelanläggningen utmed E4 stänger

Uppdaterad
Publicerad

Padeltennis blev på kort tid lite av en folksport i Sverige och hallar och banor byggdes lite överallt. Nu verkar marknaden mättad. I förra veckan stängde en ganska nystartad hall på Torsvik och nu meddelar Every Padel att de stänger sin stora anläggning utmed E4 vid Södra Stigamo i Vaggeryd.

Anläggningen med över 20 inomhusbanor och nu ett antal utomhusbanor, som fortfarande håller på att färdigställas, stod klar i slutet av 2020 och var en av landets större anläggningar för padel. Nu meddelar bolaget som tog över verksamheten under 2021, Every Padel i Sverige AB, att anläggningen stänger från den 1 juli.

Enligt bolaget har beläggningen på anläggningen gått ner som en följd av att många aktörer har etablerat sig i vårt område. Därför avsluta bolaget verksamheten. Något som Jönköpings-Posten var först med att berätta.

Från cirka 30 till 130 banor

Tidigare HV-spelaren Johan Davidsson är delägare i Jönköpings första padelhall, Jönköping Padelcenter, som öppnade för fyra år sedan. Han tror att det har varit en överetablering i Jönköping.

– Det var väldigt många hallar och banor som öppnade på kort tid, det har vi också märkt av.

I klippet hör du Johan Davidsson berätta mer om detta och framtiden för deras anläggning.

Vad som händer med den 8 000 kvadratmeter stora padelhallen i Stigamo utmed E4 är oklart i nuläget. Men fastighetsägaren uppgav redan vid öppnandet att padelhallar är lätta att bygga om för att passa för annan verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.