Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utanför flera butiker växte köerna när dörrarna inte kunde öppnas. Foto: Jan G. Franzén

Större elavbrott i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Centrala Tranås drabbades på lördagsförmiddagen av ett större elavbrott. Folk satt fast i hissar och utanför butiker stod folk i kö, där dörrarna inte kunde öppnas.

– Vi har fått en del samtal från boenden också, där det tjuter, säger ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Elavbrottet verkar ha börjat strax före klockan tio på lördagsförmiddagen.

– Det står folk i köer utanför butikerna som inte kan öppna sina dörrar, säger Jan G. Franzén, på plats i Tranås under elavbrottet.

Han berättar att i butiker som redan var öppna har kunderna fått lämna tillbaka sina varor eftersom de inte kunnat betala.

Människor fast i hiss

– Räddningstjänsten är på väg ut nu till en person som har fastnat i en hiss. Avbrottet verkar ha pågått sedan strax före klockan tio ser jag här i våra system, sa ledningsoperatör på räddningstjänsten, under tiden avbrottet pågick.

Tranås Energi meddelar på sin hemsida att de har ett avbrott som påverkar alla deras kunder och att felavhjälpning pågår.

Per-Åke Gustafsson, driftledare vid energibolaget, säger till Tranås Tidning att ett kort avbrott på Vattenfalls överliggande ledning löste ut brytaren till en 130 kV ledning hos Tranås Energi AB.

– Strömmen bryts med automatik när det uppstår problem på den överliggande ledningen, säger han till tidningen.

Vid 11-tiden har de flesta abonnenter ha fått strömmen tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.