Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet och hör Anders Nermo berätta hur den nya sjuksköterskeutbildningen i Eksjö skiljer sig från tidigare försök då intresset varit svalare. Foto: Ebba Öberg/SVT

Stort intresse för nya sjuksköterskeutbildningen i Eksjö

Publicerad

Nu kan man utbilda sig till sjuksköterska i Eksjö. Det stora intresset hoppas man ska råda bot på sjuksköterskebristen på bland annat sjukhuset i Eksjö.

– Vi har än så länge 67 sökande till 24 platser så intresset har varit väldigt stort, säger Anders Nermo, utbildningschef på Campus i12.

Efter ett par års uppehåll startar utbildningen i Eksjö igen. Det är ett samarbete mellan Eksjö kommun, Hälsohögskolan och nu även Region Jönköpings län. Och utbildningen kommer att hållas på Campus i12 i Eksjö.

Påverkar inte sökantalet i Jönköping

Enligt Bo-Kenneth Knutsson, HR-strateg på regionen, har sökantalet till sjuksköterskeutbildningen i Jönköping inte påverkats alls.

– Det är högt tryck till båda utbildningarna, säger han.

Utbildningen i Eksjö riktar sig mer till personer som bor på Höglandet och inte vill eller kan flytta till till exempel Jönköping för att utbilda sig.

– Vi ser att det är folk från Höglandet som söker den här utbildningen. Man kanske har hunnit skaffa barn, eller inte vill flytta här i från för att utbilda sig, säger Anders Nermo.

Ny utbildning i Värnamo

Till hösten börjar en sjuksköterskeutbildning även i Värnamo med samma upplägg som i Eksjö.

I klippet berättar Anders Nermo bland annat hur den nya utbildningen skiljer sig från tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.