Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Gustaf Söderström/SVT

Brand på Ica i Mullsjö misstänks vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Som mest jobbade nitton räddningsenheter på plats när en brand utbröt på Ica i Mullsjö i natt. Räddningstjänsten lyckades förhindra att branden spred sig in i butiken. Polisen misstänker nu att branden är anlagd.

Det var strax efter midnatt som brandlarmet gick i matbutiken då det brann utanför fastighetens entré. Som mest var nitton brandbilar och övriga räddningsfordon från Mullsjö, Habo, Bottnaryd, Bankeryd, Jönköping och Tidaholm på plats för att bekämpa branden.

– Branden i sig var inte stor men en matbutik är ett komplext objekt med stora ytor och stort värde i byggnaden, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Räddningstjänsten släckte branden som inte spred sig in i själva butiken, däremot är entrén skadad.

Misstänkt mordbrand

Kan branden ha varit anlagd?

– Svårt att säga. Vi har varit fokuserade på att släcka branden och inget annat. Nu har polisen tagit vid det arbetet.

Polisen meddelar att omständigheter på platsen gör att man misstänker att branden är anlagd och ett område kring affären är avspärrad. Polisen kommer under dagen att göra en tekniskt undersökning på platsen.

Butikens ägare säger till SVT att man hoppas kunna öppna under dagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.