Hör sjuksköterskestudenten Hanna Anzén berätta om varför hon vill jobba extra inom vården i coronatider. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Stort studentintresse för extrajobb i vården

Uppdaterad
Publicerad

Intresset är stort bland studenter på hälsohögskolan i Jönköping att jobba extra inom vården i coronatider. I dag genomförde sjukvården ett utbildningstillfälle på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping för studenter som ska ut och jobba med coronapatienter.

Sjukvården i länet påbörjar nu massiva utbildningsinsatser för bland annat studenter som visat intresse för att jobba extra under coronatider.

– Jag känner att jag vill hjälpa till i den här akuta situationen, säger Hanna Anzén, student på hälsohögskolan i Jönköping.

Corona Jönköping

– Hur orolig är du för coronasmittan?

-  Jag är inte särskilt orolig. Vi får bra riktlinjer och följer jag dem så är jag inte orolig för egen del, säger Hanna Anzén. Se intervju med Hanna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet