Stort sug efter julmarknad – besöksrekord i Eksjö

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för Eksjö julmarknad var större är arrangörerna vågat hoppas på. Uppemot 25000 personer uppskattas ha besökt marknaden under helgen.

– Jag tror vi hade publikrekord här igår, säger Thomas Hanzén och blickar ut över torget i Eksjö där mängder med knallar samlats denna andra dag.

– Det var väldigt många knallar som sålde slut här igår och en del kunde inte komma tillbaka idag för de hade inte mer i lager. Det var ju synd men samtidigt roligt att det gått bra. 

Förra året tvingades julmarknaden ställa in på grund av covid-19 och många har saknat den här typen av evenemang, tror kulturchefen.

– Det är trevligt att åka hit. Man får mycket julstämning, säger Lisa Yrjälä från Nässjö som hade med sig barnen Bastian och Ellinor Yrjälä.

Inget krav på vaccinpass

Samtidigt känns coronaläget mer osäkert nu. Var det självklart att julmarknaden skulle bli av?

– Ja vi följer ju Länsstyrelsens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner. Både inomhus- och utomhusmarknader är ju fråntaget och sen får varje människa ta sitt eget ansvar och inte gå ut om man känner sig sjuk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.