Stort utbrott av covid-19 på äldreboende

Uppdaterad
Publicerad

Brobygårdens äldreboende i Landsbro har drabbats av ett stort utbrott av covid-19. Totalt rör det sig om ett tiotal boende som testats positivt sedan i fredags.

Samtidigt är närmare hälften av den cirka 40 personer stora personalstyrkan hemma från jobbet. Vetlanda kommun skriver på sin hemsida att de skarpt avråder från besök på boendet.

– Det är inget besöksförbud, men på grund av den uppkomna allvarliga situationen avråder vi skarpt från besök om man inte kommit överens om annat med områdeschef eller sjuksköterska, skriver kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska Helen Karlsson i en text på Vetlanda kommuns hemsida.

Corona Jönköping

Samarbetar med andra boenden

För att lösa personalbristen samarbetar Brobygården med andra särskilda boenden i kommunen.

Förvaltningen har också gått ut med en förfrågan till personal som arbetar deltid om de kan tänka sig att öka sin sysselsättningsgrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet