Foto: SVT/Jonatan NIlsson

Stort varsel på Skogsstyrelsen

Publicerad

Skogsstyrelsen med huvudkontor i Jönköping, varslar 124 anställda över hela landet om uppsägning. Enligt verket måste man spara 50 miljoner på grund av en minskad budget.

–  Det här är förstås ett av de tyngsta besked man kan ge till sina medarbetare och det är direkt kopplat till färre uppdrag och en kraftigt minskad budget. Nu tvärbromsar vi, men bromssträckan är lång med uppsägningstider att ta hänsyn till och det bidrar till varslets omfattning, säger Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist i ett pressmeddelande.

Enligt Skogsstyrelsen är dagens varsel en direkt följd av en minskad budget och att regeringen beslut att till exempel avsluta arbetsmarknadsåtgärden Naturnära jobb och den nationella inventeringen av nyckelbiotoper.

Tio i Jönköpings län

Varslet är spritt över hela landet. I Jönköpings län är det tio personer som nu riskerar att bli av med jobben.

Skogsstyrelsen flaggar samtidigt för att förutsättningarna kan förändras i en kommande ändringsbudget från regeringen, och att man i så fall då får anpassa sig efter det.

– Vi kan i det här läget inte förlita oss på eventuella signaler om förändringar framöver utan måste agera utifrån de förutsättningar och beslut som gäller nu, säger generaldirektören Herman Sundqvist.

Totalt har Skogsstyrelsen 800 tillsvidareanställda i landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer