Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Straffavgift för Jönköpingsföretag som bröt mot kör- och vilotider

Publicerad

Ett åkeriföretag i Jönköping har brutit mot förordningen om kör- och vilotider samt färdskrivare. Det konstaterar Transportstyrelsen efter en granskning. Bolaget måste därför betala en straffavgift på 200 000 kronor.

Transportstyrelsen räknar upp 78 fall av överträdelser där åkeriet har brutit mot EU:s förordningar. Det handlar i 27 fall om att körtiden har överskridits. I tio fall har dygnsvilan inte respekterats.

Felaktiga uppgifter

Resterande 41 fall gäller otillräckliga eller felaktiga uppgifter i färdskrivare, och på förarkort och diagramblad. Granskningen genomfördes under maj och juni 2017.

I mars underrättade Transportstyrelsen åkeriet om att myndigheten hade för avsikt att påföra en sanktionsavgift på 200 000 kronor. Detta för att företaget skulle kunna yttra sig. Men företaget har inte kommit in med något yttrande till Transportstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer