Foto: Henrik Svensson

Victor och Henrik gör husfasader till konstverk

Publicerad

Natur- och kulturhuset Ödlan vid Södra Munksjöns strand har fått en ny fasadmålning. Det är konstnärerna Victor Egerbo och Henrik Svensson som under fyra dagar jobbat intensivt. Det har tagit 350 sprayburkar och två skyliftar för att få målningen klar.

– Att få kombinera det ungdomliga i graffiti tillsammans med det kanske lite mer stilrena och vuxna för att det ska passa bättre in i det offentliga rummet är riktigt roligt. Det och att få måla på stor yta, säger Victor Egerbo.

De båda känner varandra sedan gymnasiet och har målat ända sedan dess. I dag är de i 30-årsåldern och intresset för konsten har inte minskat.

– Intresset och hjärtat för gatukonsten är stort. I dag finns en större förståelse och intresse för det här. Förr fick man stå för i stort sett allt själv när man målade men nu betalar faktiskt en beställare för en sådan här målning och ser ett värde i det, säger Victor Egerbo.

Människor tar sina självporträtt och gruppbilder vid de målade väggarna.

– Det är så roligt med dessa väggmålningar när människor kommer hit och tar selfies eller när band tar sina gruppbilder med målningen som bakgrund, säger Victor Egerbo.

Foto: Victor Egerbo
Foto: Victor Egerbo

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer