Strömavbrott och nedfallna träd – stormen drar fram över länet

Uppdaterad
Publicerad

Det blåser fortfarande rejält på flera håll i Jönköpings län och under natten och dagen har stormen Malik dragit fram och orsakat en hel del problem. På söndagsmorgonen rapporterade Eon att drygt 2 500 hushåll var utan ström.

Räddningstjänsten har under söndagen fått arbeta med träd som fallit över vägar runt om i länet. Det har också kommit in flera larm om lösa föremål, exempelvis delar av ladugårdstak som varit på väg att lossna, svajiga byggställningar och lösa plåtar.

Ingen person har dock kommit till skada men enligt räddningstjänstens ledningsoperatör har det varit överraskande många larm.

– Jag är lite förvånad faktiskt. Vi trodde att det skulle lugna ner sig men det har varit en jämn ström under hela dagen. Lokalt verkar det vara ordentlig vind.

Strömlöst i flera timmar

Eon säger att beredskapen är god, men att det är för farligt för montörerna att ge sig ut så länge det blåser för kraftigt.

– Förhoppningsvis är det timmar som gäller för de allra flesta, men sannolikt kommer flera kunder få vänta till imorgon eller ännu längre innan strömmen är tillbaka, säger Björn Persson på Eons pressjour.

På söndagskvällen hade de allra flesta hushåll som tidigare varit strömlösa i Jönköpings län fått tillbaka strömmen, enligt Eon. 628 hushåll var fortsatt strömlösa vid åttatiden på kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.