Strömavbrott och träd över vägarna i stormens spår

Uppdaterad
Publicerad

De kraftiga vindarna ställde till en del bekymmer med nedblåsta träd över vägar och elledningar. Nära 2 500 Eon-kunder har under det senaste dygnet varit utan ström i Jönköpings län. Fortfarande var drygt 200 kunder utan ström på söndagsmorgonen.

Vindarna som har dragit in över länet har i byarna haft vindstyrkor en bit över 20 meter per sekund. På många håll i länet har träd fallit över vägarna. Inga allvarlig olyckor har rapporterats, men flera vägar har tidvis haft problem med framkomligheten på grund av nedfallna träd. Det har fortsatt även natten mot söndag då det varit många larm om nedblåsta träd över vägar, framförallt på Höglandet.

Nedfallna träd ställer också till det för många elkunder på landsbygden. Vid 16.30-tiden var drygt 1 200 av Eon:s kunder i länet utan ström. Drabbade fanns både i Nässjö, Eksjö och Vetlanda. Men också i Gislaved och Värnamo.

Strömlöst till söndagsmorgonen

Vid 21-tiden meddelade Eon att många hade fått tillbaks elen men att 296 kunder fortfarande hade strömavbrott. På söndagsmorgonen var fortfarande drygt 200 kunder utan ström. De fanns i kommunerna Nässjö, Vetlanda och Aneby.

Tågtrafiken är på vissa håll inställd. bland annat går det inga tåg på sträckan Halmstad-Värnamo resten av dygnet eftersom det fallit träd över spåret på sträckan.

Trots de kraftiga vindarna verkar Visingsöfärjan ändå gå enligt tidtabell under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.