Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alva Svensson och Josefin Cerny i studentutskottet på Finnvedsgymnasiet i Värnamo hoppas att studenten ska gå att genomföra på ett normalt sätt i år. Foto: Hanna Källebring/SVT

Nu planerar studenterna för ett vanligt studentfirande i år

Publicerad

Senast det var ett vanligt studentfirande var 2019 innan coronapandemin slog till. Men i och med att restriktionerna nu lättat, så ser studenterna fram emot att kunna fira en student utan restriktioner i år.

– Man är såklart fortfarande orolig, men vi hoppas verkligen att vi kan få en vanlig student som de klasserna som gick ut innan corona, säger Josefin Cerny, studentutskott på Finnvedsgymnasiet i Värnamo.

Planerar dubbelt

Alva Svensson som också är den del av skolans studentutskott berättar att de planerar två olika studentfiranden, för att vara på den säkra sidan. Ett studentfirande som är coronaanpassat om det kommer finnas restriktioner de måste följa, men också ett vanligt firande om studenten går att genomföra som tänkt. 

Att de skulle vara tvungna att ta hänsyn till en pandemi under sin student, var inget någon av dem hade räknat med när pandemin först kom och de fortfarande gick i ettan på gymnasiet.

– Då tänkte man att vi iallafall skulle få en vanlig student, men nu står vi ändå här två år senare, säger Alva Svensson.

Hör Alva Svensson och Josefin Cerny prata om förberedelserna inför studenten i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer