Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under studentutspringet på Sandagymnasiet förbjuds bland annat bengaler, pulversläckare, ägg och mjöl. Foto: Julia Timhagen

Studenterna om de hårda reglerna vid utspring på Sandagymnasiet: ”Känns lite tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Förbud mot bengaler, pulversläckare, mjöl och ägg är regler som gäller vid utspringet på Sandagymnasiet i Huskvarna. Den stora skillnaden för i år är dock förbudet mot konfetti.

För att minska nedskräpningen så mycket som möjligt har skolan förbjudit all typ av konfetti, även miljövänlig. Eleven Tilda Lantz berättar att hon förstår skolans beslut, och att istället för konfetti blir det ballonger och rökmaskin.

– När man kommer tillbaka till skolan efter sommarlovet så kan det fortfarande ligga konfetti kvar från studenten, så det känns okej med ett firande utan konfetti, säger Tilda Lantz.

Eleverna tycker dock att skolan har varit tydliga med vad som gäller.

– Rektorerna för varje program har varit hos oss och berättat hur dagen kommer se ut och vilka regler som gäller, säger Hanna Smedberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.