Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör supertalangen Mira Markström berätta om det tuffa beslutet att välja en av elitsporterna i klippet. Foto: Bildbyrån

Mira Markström, 17, spelar i högsta ligan i HV71 – och JIK

Publicerad

17-åriga Mira Markström från Jönköping har sedan hon var liten kombinerat innebandy och hockey. Men den här säsongen blir förmodligen den sista – i alla fall i en av klubbtröjorna.

– Den här säsongen försöker jag njuta av båda sporterna så mycket som möjligt, sen måste jag ta det tuffa beslutet, säger ”Super-Mira”.

Som fyraåring började Mira spela både innebandy och ishockey – och sedan dess har hon hållit ett stadigt tag om båda klubborna. Till vardags spelar hon både i SDHL där hon representerar HV71 samtidigt som hon spelar innebandy för Jönköpings IK i allsvenskan.

Utöver det är hon med i landslaget i båda sporterna. Närmast väntar Junior-VM för U18 i Östersund på söndag.

Vad säger lagkompisarna när du åker fram och tillbaka?

– ”Hur orkar du?” och ”Fan, ta det lite lugnt”. Men det är bara att köra, säger hon och skrattar.

Måste välja HV71 eller JIK

Tack vare att Miras respektive klubbar har samarbetat vad gäller logistiken inför varje säsong och har stöttande föräldrar som har skjutsat henne mellan innebandyn och hockeyn, har hon lyckats hinna med båda sporterna.

– En fredag spelade jag i Örnsköldsvik mot Modo, då kom pappa upp och kollade matchen. Sen åkte vi hem direkt efter matchen, stannade hos farmor och farfar i Köping och fortsatte dagen efter så jag kunde spela innebandy på lördagen med JIK.

Men snart ska Mira välja vilken av hennes två favoritsporter hon ska lägga ned, för att satsa ännu mer på den andra. 

– Det känns otroligt tråkigt. Det här har varit min vardag hela livet, så det känns både konstigt och tråkigt att bryta det, säger hon.

Hör Mira resonera kring det tuffa framtida beslutet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.