Foto: SVT

Svenne Hedlund förlorar namntvist

Uppdaterad
Publicerad

Musikern Svenne Hedlund från Sävsjö vill söka patent på namnet Hepstars och begär att nuvarande innehavare ska bli av med sitt patent. Men Patent- och registreringsverket har avslagit hans ansökan.

Svenne Hedlund var som sångare frontfigur i 60-talsbandet Hepstars, tillsammans med bland annat Benny Andersson. Han har fortsatt att uppträda efter bandets upplösning och vill söka patent på namnet Hepstars. Men han var inte med från allra första början och grundade bandet utan det är nu bandgrundarens bror som äger rättigheterna till namnet.

Upphäva registrering

Nuvarande namn-innehavare vill behålla rättigheterna eftersom det ligger i hans familjs intresse. Men Svenne Hedlund menar att namnet Hepstars inte har något värde utan honom medlem. Därför har Hedlund invänt mot registeringen av namnet och menar att det ska upphävas. Han själv har sen för avsikt att söka patent på Hepstars-namnet.

Patent- och registreringsverket har dock beslutat att det inte finns någon grund att upphäva nuvarande registrering. Innehavaren får alltså behålla sitt patent på namnet Hepstars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.