• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ellen Willner tycker tältsemester i Sverige är det bästa. Hör henne och fler som ”svemestrar” i klippet ovan. Foto: SVT

Svenskarna som gärna ”svemestrar” i Jönköping

Publicerad

Trots att pandemin klingat av så fortsätter många svenskar att semestra i hemlandet. Gästerna på campingen i Gränna lovordar Sommarsverige.

Ellen Willmer från Stockholm tältar för första gången och troligen är det inte den sista. Hon tycker det mesta är bra, det finns mycket att göra för barnen och det är dessutom ekonomiskt och klimatvänligt.

– Sen är jag flygrädd också, säger Ellen Willmer.

Alexander Johansson campar med mamma, pappa och mormor i Gränna. Minigolfen var bäst, tyckte Alexander. Då hade han å andra sidan inte testat polkagrisar än. Det här var dock inte enda stoppet utan sedan väntade Västervik, Skara Sommarland och High Chaparral.

Alexander tyckte bäst om minigolf. Foto: SVT

Hör mer i klippet om varför campinggästerna i Gränna föredrar att semestra i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.