Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Systembolaget på Asecs chef, Maria Signal, berätta om att deras kunder nu kan checka ut sina varuinköp själva Foto: Jonas Tubbin

Systembolaget på Asecs i Jönköping har börjat med självutcheckning

Uppdaterad
Publicerad

Som första butik i södra Sverige har Systembolagets butik på köpcentrumet Asecs i Jönköping börjat med självutcheckningskassor.

– Det blir smidigare handel. Med en varukorg med få varor går det ju jättesnabbt att handla, säger butikschefen Maria Signal.

Butiken har haft självutcheckning i ungefär en månad, med sex betalstationer intill de vanliga kassorna.

Innebär självutcheckningen att ni kommer att minska antalet anställda?

– Vi har så stort varuflöde så vi kommer att behålla samma personalstyrka. Det här frigör mer tid för att hjälpa kunder på golvet, säger Maria Signal.

Systembolaget har haft tre testbutiker i Stockholmsområdet senaste året, men nu införs det permanent i bland annat Jönköping och Malmö.

Ökar alkoholförsäljningen med självscanning? Och hur kollar de legitimationen? – i klippet hör du vad butikschefen på Asecs svarar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.