Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du Uno Österman från Stockholm tävla i Gummifabriken i Värnamo. Foto: Jonas Tubbin

Tävling på Sverigetouren i bordshockey i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Bordshockey hade sin storhetstid på 1970- och 80-talet, men fortfarande spelas det turneringar. I helgen avgörs Värnamopucken, en deltävling på Sverigetouren.

– Jag spelade förr och så gjorde jag comeback i höstas och på den tävlingen fick jag då frågan om jag inte kunde arrangera en deltävling. Och med lite kort varsel blev det så, säger David Andersson, som arrangerar tävlingen i Värnamo, men också deltar i turneringen.

Ett 40-tal deltagare i åldrarna 10-60 år var anmälda till tävlingen i Gummifabriken – inga kvinnor.

– Det är ju en mansdominerad sysselsättning, men det brukar kunna vara ett par tjejer med på tävlingarna, säger David Andersson.

Spelas EM och VM

Bordshockey som sport är fortfarande livskraftig och spelas i de flesta länder där ishockey är stort. Bäst just nu är kanske Lettland.

– Jag var där på en tävling nyligen och de är verkligen hängivna. Det är mycket skrik och engagemang, säger Uno Österman, 19 år, som åkt från Stockholm för att tävla.

I klippet ser du bilder från Värnamopucken och hör varför Uno Österman började med bordshockey.

Vinnare av tävlingen blev Olof Blume före Eddie Nilsson. Tredjeplatsen gick till Uno Österman och Hugo Lönnqvist.

Resultat från Värnamopucken här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.