Martin Thörnberg har en misstänkt meniskskada. Foto: Mikael Fritzon / TT

Thörnberg tvingad till operation efter skada

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s Martin Thörnberg, som under lördagens match mot Färjestad fick utgå efter skada, opereras under onsdagen. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Thörnberg har haft besvär i knät en längre tid och nu har det gått så långt att en operation är nödvändig. Under onsdagen utförs en titthålsoperation på grund av misstänkt meniskskada i knät.

Det var under matchen mot Färjestad i lördags som Martin Thörnberg fick utgå. Även Bill Sweatt skadades. Sweatt har ljumskproblem men har påbörjat rehab och förväntas vara spelklar till lördag.

Martin Thörnberg kommer till följd av operationen att vara borta från spel i cirka fyra veckor. HV71 spelar nästa match imorgon torsdag då laget möter Örebro hemma i Kinnarps arena. Även på lördag spelar laget hemmamatch. Då mot Rögle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.