Foto: SVT

Tillfälliga brevlådor för deklarationen

Publicerad

Skatteverket öppnar i år tillfälliga brevlådor för pappersdeklarationer på ett 60-tal platser i landet. Två av dem finns i länet, i Värnamo och i Jönköping.

– Nästan 90 procent av alla privatpersoner deklarerar digitalt och bland dem som deklarerar på papper postar de allra flesta sin deklaration. Men vi vill göra det enklare även för dem som vill komma direkt till oss. Därför öppnar vi tillfälliga brevlådor på ett antal kontor de sista två veckorna, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Lämna på servicekontor

De tillfälliga brevlådorna kommer att finnas på plats under perioden 16 april-2 maj. I Jönköpings län kommer den ena att finnas på Storgatan 51 i Värnamo och den andra på Myntgatan 5 i Jönköping.

Den som vill kan också lämna in sina pappersdeklarationer på Skatteverkets servicekontor när dessa är öppna. I Jönköpings län finns det kontor i Gislaved, Jönköping, Nässjö, Tranås, Vetlanda och Värnamo.

Skatteverket har introducerat en app för att deklarera digitalt, men även pappersblanketterna finns kvar. Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer