Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du varför vissa på SFI:s vuxenutbildning kan ha svårt att lita på myndigheter. Foto: SVT

Tilliten till myndigheter ska bli bättre genom SFI:s vuxenutbildning i Jönköping

Publicerad

Tilliten till myndigheter hos eleverna på SFI:s kommunala vuxenutbildning i Jönköping ska öka genom ett nytt projekt. Det är en del i att motverka gängkriminalitet.

På uppdrag av kommunen har SFI:s vuxenutbildning på Folkuniversitetet i Jönköping startat ett nytt projekt. Syftet är att skapa tillit till myndigheter och ge information om hur barn rekryteras till kriminella gäng, som en del i att motverka att det sker.

– Polisen har redan många olika saker de ska göra, men i det här så måste vi hjälpas åt i samhället, säger Lisbeth Carlson som är lärare på SFI:s kommunala vuxenutbildning.

I klippet ovan om varför målgruppen på SFI:s vuxenutbildning är viktigt att nå.

Dementera rykten

På SFI:s vuxenutbildning märks det av att vissa kan vara rädda för polisen och andra myndigheter. Detta är något som också polisen märker av och därför tycker det är en väldigt viktig målgrupp att träffa.

– Vi måste bland annat dementera vissa rykten, exempelvis att socialtjänsten och polisen kidnappar barn, säger kommunpolisen Maja Karlsson.

SFI står för svenska för invandrare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.