Tjuven flydde genom entrédörren när personer kom in i restaurangen. Foto: Privat

Tjuv tog sig in på Bada Bing – åt och drack

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits på bar gärning efter att ha tagit sig in på Bada Bings restaurang i Jönköpings centrum. Han serverade sig själv både mat och sprit inne i restaurangen.

Delägaren Christian Iskander upptäckte stölden på lördagsmorgonen. Tjuven tog sin in genom att bryta upp bakdörren och blev troligtvis skrämd av morgonens brödleverans och flydde genom att slå sönder en dörr.

Flera spritflaskor

Tjuven, en man i 50-årsåldern, greps av polisen i anslutning till lokalen. Han hade fått med sig sju spritflaskor.

– Vi fick slänga alla råvaror och sanera hela köket. Vi har fått ägna morgonen åt att göra saker som vi inte var beredda på, säger Christian Iskander.

Försökte öppna kassan

Mannen hade försökt komma åt kassan, men inte lyckats med det. Han anhölls på eftermiddagen, misstänkt för stöld genom inbrott.

– Det är tråkigt att bli utsatt för sådant här när man redan är i en utsatt bransch. Men hoppas att han njöt av det, nästa gång kan han ju komma in och få service och slippa servera sig själv.

Christian Iskander är tacksam för grossisten som ställde upp snabbt med att leverera nya råvaror. Han säger att alla spår efter tjuven nu är borta och att de kan ha öppet som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.