Tobak värt 200 000 kronor stulet vid inbrott

Uppdaterad
Publicerad

Tobaksvaror värda uppskattningsvis cirka 200 000 kronor har stulits vid ett inbrott i en matbutik i Nässjö under natten mot måndagen. Natten mot tisdag hittades tobaksvaror och kontanter i en bil som kontrollerades av polis i Nässjö.

Det var vid 07-tiden på måndagsmorgonen som personal slog larm till polisen att det varit inbrott i butiken.

Tagit med ett skåp

Gärningspersonerna har tagit sig in i butiken genom att bryta upp en dörr. Sedan har ett skåp innehållande tobak till ett uppskattat värde av cirka 200 000 kronor stulits.

Polisens tekniker har under morgonen varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning. Polisen misstänker att inbrottet skett någon gång strax före klockan 02 i natt.

Bil stoppades på Jönköpingsvägen

Vid 02-tiden natten mot tisdag stoppade en polispatrull en bil på Jönköpingsvägen i Nässjö för kontroll. Polisen hittade tobaksvaror och kontanter och de båda personerna som färdades i bilen fick följa med till polisstationen för förhör.

– Vi får väl se vad utredningen visar, om det påträffade fyndet har koppling till stölden natten innan, säger Camilla Sverker på polisen på Höglandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.