De inblandade är tonåringar och en person har anhållits av åklagare. Foto: SVT

Tonåring gripen för sexualbrott på skola i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen larmades polisen till Withalaskolan i Vetlanda med anledning av sexualbrott. De inblandade är tonåringar och en person har nu anhållits. Kommunens krisstödsgrupp har aktiverats.

En tonåring ska ha utsatts för sexualbrott inne på Withalaskolan under förmiddagen. Den misstänkta brottsplatsen på skolan har spärrats av och tekniker och kriminalsökhund har undersökt platsen.

Den gripne personen fördes till polisstation och anhölls av åklagare efter förhör. Misstanken gäller våldtäkt mot barn, enligt åklagare Klas Lorefors.

– Vi är bestörta över det som har hänt, säger Ann Ljungström, verksamhetsansvarig för 7-9-verksamheten i Vetlanda kommun

Hot under hösten

Skolan har förstärkt sina resurser och kommunens krisstödsgrupp är aktiverad. Rektor Jacob Freij beskrev på pressträffen att det inträffat en rad händelser på skolan under hösten. Det har varit hot mot elever och personal, brandlarm som aktiverats och vid ett tillfälle har en kniv påträffats på skolan.

– Vi har haft oroligheter på skolan under en längre tid och vi jobbar tillsammans med andra myndigheter för att vidta åtgärder, säger Ann Ljungström.

Elev avstängd

Enligt Jacob Freij,rektor, är det en elev som är misstänkt och eleven är nu avstängd från skolan under polisutredningen. Resurserna har förstärkts på skolan. Fler vuxna, elevhälsa och personal från Räddningstjänsten ska hjälpa till att motverka oro på skolan och öka tryggheten. Skolan uppmanar föräldrar som känner oro att ta kontakt med personal på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.