Totalstopp på E4:an efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen blev det totalstopp på E4 efter att en lastbil vält över hela vägen. Vid midnatt öppnades båda körfälten igen enligt Trafikverket. Enligt polisen kan olyckan ha orsakats av en däckexplosion.

En lastbil lastad med toalettstolar välte under eftermiddagen på E4 i Huskvarna höjd med Brunstorp. Det var 15.31 som larmet kom in till SOS.

Lastbilen färdades i södergående riktning, men efter olyckan stoppades trafiken i båda riktningarna eftersom bilen låg över hela vägen. Efter en stund kunde trafiken släppas på i norrgående riktning. Lastbilschauffören fördes med ambulans till länssjukhuset Ryhov. Sjukhuset meddelade på tisdagen att chauffören, en man i 50-årsåldern, skadades lindrigt och kunde åka hem efter behandling.

Toalettstolar överallt

– Hela södergående är totalt blockerad av toalettstolar, trafiken står helt still och det är mängder med bilar och lastbilar i kö. I norrgående går det långsam, långsamt men det är långa köer där också sa SVT:s reporter som var på plats strax efter olyckan.

Bilister hänvisades under röjningsarbetet till väg 990 via Ölmstad. Polisen fick dirigera trafiken så att de som fastnade i kö bakom lastbilen kunde komma loss och köra vidare.

Öppnades vid midnatt

Vid midnatt öppnades E4 i båda riktningarna och trafiken har sedan kunnat flyta på som vanligt under morgontrafiken på tisdagen.

Polis har hållit förhör med chauffören och enligt uppgifter från polisen verkar olyckan ha orsakats av en däckexplosion som ledde till att chauffören tappade kontrollen över fordonet.

I nuläget finns ingen misstanke om brott, men polisen kommer att utreda om det fanns brister i körsätt och lastförankring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.