En man allvarligt skadad efter villabrand i Mariannelund

Uppdaterad
Publicerad

En man är allvarligt skadad efter en villabrand i Mariannelund. Branden startade under tisdagsmorgonen och villan var totalt övertänd. Flera räddningsresurser har arbetat med branden under förmiddagen.

Larmet om villabranden kom strax innan klockan nio på tisdagsmorgonen.

Villan var helt övertänd då räddningstjänsten kom till platsen. Styrkor från Mariannelund, Eksjö, Vimmerby samt Rumskulla är på plats och bekämpar elden. Branden är under kontroll men eftersläckning kommer att pågår under stora delen av dagen.

En man hittades skadad vid brandplatsen och fördes till sjukhus med allvarliga skador, enligt polisen.

Förundersökning mordbrand

Polisen kommer att genomföra en brottsplatsundersökning när räddningstjänsten är klar med släckningsarbetet och brandplatsen kan avspärras.

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Det är den skadade mannen som själv är misstänkt för brottet. Han har på grund av sina skador inte förhörts av polisen.

Vid tio-tiden uppgav polisen att de har utredningspersonal på plats som påbörjar ett utredningsarbete och håller förhör med drabbade och vittnen. Samtidigt är Eksjö kommuns krisgrupp på väg för att bistå den drabbade familjen.

Brandplatsen ligger nära riksväg 40 och under släckningsarbetet har trafiken letts om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.