Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur omledningen kommer att bli i klippet, och hör Mikael Hårrskog berätta hur trafiken kommer att påverkas. Foto: Ebba Öberg/SVT

Trafiken på riksväg 40 leds om efter midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgen påbörjas ytterligare en byggfas på riksväg 40 mellan Nässjö och Eksjö. Det kommer att ha stor påverkan på framkomligheten, och därför kommer trafikanterna i stället att ledas om söderut.

Pendlarna mellan de båda kommunerna har fått sitt tålamod testat det senaste året och ännu är arbetet inte klart. Ny omledning väntar nu.

– Det vi gör under omledningen är trumförläggningar i djupa schakter, och viltpassager. Det kommer också att bli väldigt mycket beläggningsarbeten, säger Mikael Hårrskog, projektledare på Trafikverket.

Omledningen, som blir cirka fyra kilometer längre, kommer att gälla från och med måndagen den 24 juni till söndagen den 14 juli, samt från och med måndagen den 12 augusti till söndagen den 15 september.

Bygget i fas

Vägarbetet på riksväg 40 har pågått sedan 2022 och framkomligheten varit begränsad. Men enligt Mikael Hårrskog följer vägarbetet byggplanen tidsmässigt.

– Det går snabbt framåt, och sträckan beräknas vara helt klar hösten 2025.

I klippet berättar Mikael Hårrskog mer om omledningen och hur den kommer att påverka sommartrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.