Flera av de skadade i Vetlanda vårdas på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping Foto: SVT

Fyra av de skadade i Vetlanda får lämna sjukhuset idag

Uppdaterad
Publicerad

Region Jönköpings län meddelar under fredagen att fyra av de personer som skadades i samband med våldsdådet i Vetlanda i onsdags får lämna sjukhuset under fredagen.

Det var sju personer som skadades och fördes till sjukhus i Jönköping och Eksjö under onsdagseftermiddagen, en person har även fått vård vid ett sjukhus i Östergötland.

Enligt polisen skadades de sju av att den misstänkte gärningsmannen skar eller högg dem med kniv.

Under fredagen meddelade regionen att fyra av de skadades tillstånd är såpass bra att de kommer att skrivas ut under fredagen. I ett inledningsskede ansågs tre personer ha fått livshotande skador, deras skador uppges nu vara stabila och ingen av de kvarvarande fyra personerna kommer att få fortsatt intensivvård utan kommer att vårdas på vanliga vårdavdelninger.

Den misstänkte gärningsmannen som sköts av polis i benet skrevs ut under torsdagen och kunde under fredagen medverka vid häktningsförhandling i Eksjö tingsrätt. Vid häktningsförhandlingarna haltade han och hade en bandagerad arm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet