Bilbränder på Råslätt. Foto: Kristin Renulf

Tre bilar brann på parkering

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen brann tre bilar på ett parkeringsdäck på Råslätt utanför Jönköping. Polisen misstänker brott.

Branden startade i en av bilarna men spreds sedan till de som stod parkerade intill. Enligt räddningstjänsten blev det en rejäl brand som synten tydligt och flera personer larmade SOS.

Ingen person skadades vid händelsen och enligt polisen finns det ingen naturlig orsak till att branden startat.

– Det finns inget som tyder på ett tekniskt fel i bilen där branden startade. Sådana här brott är svårbedömda, det kan vara svårt att skilja på en anlagd brand och ett elfel. Men vi har påbörjat en utredning kring skadegörelse och det tyder på att man misstänker att branden är anlagd, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman.

Finns det några vittnen till händelsen?

– Inte vad jag känner till, men vi tar gärna emot tips.

Ruta krossades

En av de personer som SVT Jönköping träffar på platsen berättar att han hörde en ruta krossas och när han tittade ut såg han att det brann och larmade SOS.

– Det är obehagligt för det händer så ofta här. Både på den här platsen och andra i närheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.