Martin Thörnberg, Oscar Sundh och Johan Johnsson. Nu är deras tid i HV71 förbi. Foto: TT

Klart att tre spelare lämnar HV71

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att ytterligare tre spelare i HV71:s a-trupp lämnar klubben. Det är forwardstrion Johan Johnsson, Oscar Sundh och Martin Thörnberg.

– Det är tufft att ge de här beskeden, inte minst till tre spelare som har väldigt starka känslor för klubben och alla är väldigt fina killar, säger Johan Hult på klubbens hemsida.

Sportchefen hyllar trion som lämnar

Sportchefen Johan Hult hyllar de tre som nu inte fortsätter i klubben. Martin Thörnberg beskrivs av Hult som en HV-ikon vars vinnarskalle har varit ovärderlig i klubben.

– Det blev helt tomt när jag fick beskedet av sportcheferna. Jag hörde inte motiveringen, säger Thörnberg till Sportbladet.

– Det blev helt tomt, hade förhoppning att få fortsätta.

Vad som händer nu vet inte Thörnberg.

Sundh och Johnsson

Även Oscar Sundh beskrivs som en kille med stort HV-hjärta med över 500 matcher i HV-tröjan. Sundh har varit med och vunnit två SM-guld i klubben.

Johan Johnsson beskrivs av sportchefen som en oerhört träningsvillig spelare som spelat i klubben sedan barnsben. Hult tackar nu honom för dennes insats i HV71 och önskar honom lycka till i hans fortsatta hockeykarriär.

Förra veckan blev det klart att Nils Andersson, Christoffer Persson, Joakim Andersson, Markus Lauridsen och Lias Andersson lämnar HV71.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.