Foto: SVT

Elever kastade in bangers på skola – polisanmäls

Publicerad

Tre elever på Trollehöjdskolan i Mullsjö har polisanmälts efter att de kastat in så kallade bangers, en typ av kraftig smällare på skolan. Skolan har också skickat ut brev till samtliga föräldrar.

Det var nu i veckan som flera bangers smälldes av på högstadieskolan, det var Sveriges Radio Jönköping först med att berätta. Skolan lyckades identifiera de som gjorde det och tre elever erkände. Trollehöjdskolan ser mycket allvarligt på det inträffade och har polisanmält ungdomarna.

– Det här är oerhört allvarligt. Bangers kan ju vålla stor skada på personer och det är brottsligt att inneha och att använda dem, säger Björn Bergström, biträdande rektor på skolan.

Skickat brev till föräldrarna

Vid ett av tillfällena ska en av eleverna ha skadats lindrigt och fått problem med hörseln av den kraftiga smällen. Eter att skolan polisanmält eleverna smälldes det av fler bangers och skolan öppnade, efter samtycke från föräldrarna ett tiotal skåp, dock utan att hitta några smällare. Skolan har haft möte med polisen och också skickat ut brev till samtliga föräldrar som har barn på skolan. Föräldrarna uppmanas att vara extra vaksamma och prata med sina barn.

– Jag tror inte att eleverna förstår hur farligt det här är, jag tror att man ser det som en lek men det är ju allvar. Vi vill ha stopp på detta så fort som möjligt, avslutar Björn Bergström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer