Misstänkta för mordförsök i Gislaveds kommun släppta

Uppdaterad
Publicerad

De två män som anhölls i natt misstänkta för mordförsök i Burseryd i Gislaveds kommun har under tisdagen försatts på fri fot, och misstankarna mot dem är nedlagda. Händelsen inleddes med ett larmsamtal om höga smällar vid 22-tiden, men ingen skadad har påträffats.

Polisen åkte till platsen och en förundersökning om försök till mord påbörjades. Vid 01-tiden anträffades två misstänkta personer, båda män i 25-årsåldern. Polisen är än så länge sparsam med uppgifter om vad som kan ha skett.

– Vi fick in larm om höga smällar, och sedan fick polisen på plats misstankar om att det kan ha riktats mot någon person. Därför har en förundersökning inletts om försök till mord, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Har ni hittat något på plats?

– Jag kan inte gå in på något i bevisläget just nu.

Men kan ni säga något om vilken typ av smällar, om det har varit skottlossning till exempel?

– Jag kan inte svara på det just nu.

Misstankar avskrivna

Efter förhör på polisstationen kontaktades en jouråklagare som fattade beslut om att de båda männen skulle anhållas, skäligen misstänkta för försök till mord, men under tisdagseftermiddagen kom beskedet att båda har släppts på fri fot och att misstankarna mot dem är nedlagda.

Förundersökningen pågår fortfarande, men ingen ny misstänkt finns för närvarande, enligt Per Ola Uddeström vid polisen i Värnamo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.