Foto: SVT

Misstänkta efter extremistbråk släppta

Uppdaterad
Publicerad

Tre av de sammanlagt tolv personer som greps misstänkta för grov misshandel i samband med det stora bråket utanför Kulturhuset i Jönköping i helgen har nu släppts på fri fot.

Åklagare Helén Thomasson fattade under eftermiddagen beslutet att de tre som nu släppts inte längre kan skada utredningen och därmed heller inte behöver vara anhållna.

– Misstankarna kvarstår dock mot dem men det finns alltså inte skäl för att hålla dem kvar, säger polisens presstalesperson Tommy Thorngren.

EXTREMISTBRÅK PÅ TÄNDSTICKSOMRÅDET

De som nu släppts är två kvinnor födda -92 och -93, båda hemmahörande i Jönköping, samt en man född -94 också han ifrån Jönköping. Enligt Thorngren så följer nu åklagaren under eftermiddagen förhören med de övriga gripna och kommer efterhand att fatta beslut om var och en. Så det kan tänkas att fler friges.

Utöver förhör har även tekniska undersökningar utförts under dagen och det rör sig då i första hand om föremål som misstänks ha använts under misshandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EXTREMISTBRÅK PÅ TÄNDSTICKSOMRÅDET

Mer i ämnet