Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du en rapport från platsen där det misstänkta mordet inträffade. Foto: Johannes Tolf/SVT

En man död efter våldsbrottet i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fördes till sjukhus efter ett allvarligt våldsbrott i Huskvarna under torsdagen. En av dem avled under kvällen.

Enligt polisen är två män och en kvinna nu är gripna och anhållna misstänkta för mordet.

Larmet kom vid 16:56 på torsdagen och enligt polisens presstalesperson i region Öst, Angelica Forsberg, pågick ett mycket intensivt arbete på platsen.

– Vi är där med flera resurser och hundpatruller. Det viktiga nu är att samla bevis så att vi kan få en uppfattning kring vad som hänt, sade Angelica Forsberg under torsdagseftermiddagen.

Den skadade är mordmisstänkt

Två personer fördes med ambulans till sjukhus. En av dem, en man i 45-årsåldern, var allvarligt skadad och har under kvällen avlidit på sjukhus. Den andra personen vårdas men har klarat sig från livshotande skador, skriver polisen. Denna person är en av de misstänkta.

– Det uppstod någon form av tumult med ett tillhygge där två personer skadades. Den ena har avlidit och den andra är misstänkt i ärendet, säger Angelica Forsberg.

De gripna männen är i 40- respektive 45-årsåldern och kvinnan i 35-årsåldern. Alla tre ska vara hemmahörande i Jönköpingsområdet.

– Det vi vet är att händelsen inte är kopplad till gängmiljön, säger Erik Creutz, vakthavande befäl vid polisen Region Öst på fredagsmorgonen.

Toffla lämnades kvar

Enligt SVT:s reporter syntes ett tiotal poliser vid den avspärrade platsen tidigare under kvällen. Kvar innanför avspärrningen låg en toffla och en sko, och vad som såg ut som rester av sjukvårdsutrustning, såsom bandage.

– Just nu söker en polis med hund igenom området, en annan går runt med en ficklampa och letar efter möjliga bevis och några andra poliser pratar med en närboende, säger reporter Johannes Tolf som var på plats vid avspärrningen.

Flera polisbilar stod i kvarteret och under kvällen utökades polisavspärrningen. Foto: Johannes Tolf/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.