Foto: Polisen

Tvingades skriva bankkod med sitt blod – två döms för rån

Uppdaterad
Publicerad

I början av november trängde sig två personer in i en mans lägenhet i Tranås kommun och tvingade honom att, med sitt blod, skriva ned olika bankkoder på ett kuvert. En man och en kvinna döms nu av Eksjö tingsrätt för rånet.

Det var tidigt en morgon i början av november som polisen larmades om att en person hade rånats i sitt hem i Tranås kommun.

Två personer hade tvingat sig in i den rånades lägenhet där han misshandlades och hotades med kniv. De två råndömda hade tvingat sitt offer att swisha över 4 500 kronor till den ene rånarens konto. De tvingade honom också att skriva ned olika koder, till bland annat ett kontokort som de tvingade till sig. Eftersom det inte fanns någon penna att tillgå tvingades han att skriva koderna med blod från sina sår. Från kontot hade det efter rånet tagits ut ytterligare totalt 4 500 kronor.

De två misstänkta greps av polis efter ett par timmars sökande och nu har Eksjö tingsrätt dömt de två gemensant för rån. De döms även var för sig för en rad andra brott, bland annat bedrägeri, narkotikabrott och övergrepp i rättssak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.