Dragspelsmusik välkomnade de första tyska charterturisterna i Jönköping. Foto: SVT

Tyska turister välkomnades på flygplatsen i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Midsommarstång och dragspelsmusik mötte de 172 tyskar som landade i Jönköping i dag. För elfte året i rad välkomnades de första charterturisterna från Tyskland redan ute på landningsbanan.

Planet från Düsseldorf var nästan en timme försenat men vid 13.30-tiden anlände 172 tyskar till flygplatsen i Jönköping. De välkomnades ute på landningsbanan med dragspelsmusik och midsommarstång och inne på flygplatsen väntade jordgubbsbakelse och kaffe.

– Det är inte så vanligt om man kommer från en annan flygplats i Frankfurt, Düsseldorf eller Wien att man får jordgubbsbakelse och kaffe vid ankomst, så det brukar vara mycket uppskattat, säger Lena Larsson, VD på Smålands turism.

Fler turister varje vecka

Enligt Smålands turism är det över 250.000 tyskar som besöker Småland varje sommar.

Lena Larsson, VD på Smålands turism. Foto: SVT

– I dag har de första charterturisterna landat och nu ser vi fram emot de närmsta tio veckorna då det kommer nya gäng varje vecka, säger Lena Larsson.

”Blev överraskad”

En av de som landade idag och som bjöds på både jordgubbsbakelse och dragspelsmusik var Benjamin Steinbacher.

– Jag blev överraskad och imponerad. Det hade jag inte väntat mig, säger han.

Varför valde du att åka till Sverige på semester?

Benjamin Steinbacher var en av dem som landade på Jönköpings flygplats idag.

– Sverige är ett land jag har varit intresserad av länge och jag bestämde mig för att åka hit i år för att upptäcka det här landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.