U-landslagsspelare klar för Jönköpings Södra

Uppdaterad
Publicerad

Benjamin Tannus kommer närmast från Högaborg BK. Han har representerat landslaget i P15 och P16. Under 2017 har han i P17 och är just nu i Österrike med U17-landslaget och spelar Elite Round, vilket är det sista kvalet till EM-slutspelet för U17.

– Benjamin är en spelare med stor potential som vi ser fram emot att jobba med kommande år. Han har trots sin unga ålder redan en professionell inställning till sin fotboll, säger säger Stefan Jörgensen, akademiansvarig vid klubben.

Benjamin har spelat i olika positioner men i J Södra handlar det om att spela yttermittfältare eller offensiv mittfältare. De senaste tre veckorna har han spelat med laget men klubban har väntat med att gå ut med nyheten tills allt mellan kluibbarna varit klart,

Flera anbud

– Benjamin valde oss trots anbud från akademier både i Sverige och utomlands .Och det är vi mycket nöjda med,  menar Stefan Jörgensen

– Det känns jättebra, U21-serien håller bra nivå och man kan få möta allsvenska spelare. Jönköping spelar en väldigt bra fotboll, det är lite inspirerat av holländsk och spansk fotboll, och den fotbollen passar mig väldigt bra, säger Tannus.  Det har varit bra intresse från väldigt bra klubbar, men när Jönköping dök upp fanns det inget att fundera på, säger Benjamin.

Fakta

 Född: 2000-04-09

 Moderklubb: Ramlösa BOIS

 Senaste klubb: Högaborgs BK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.