Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ung man åtalas för tre rån

Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas i Jönköpings tingsrätt för tre rån som ska ha genomförts i Jönköping och Gislaved. Han ska bland annat ha hotat offret med en pistol för att tvinga till sig en summa pengar vid en bankomat.

Det första rånet som mannen misstänks för inträffade 30 november i centrala Jönköping. Tillsammans med en annan person, som inte har gripits, tvingades en man att ta ut 2.500 kronor från en bankomat under hot med en pistol eller pistolliknande föremål.

Den nu åtalade mannen misstänks för att i samband med rånet ha sagt: ”Tänk inte mer på detta, prata inte med polisen, om du pratar med polisen kommer vi att söka upp dig och din familj i efterhand.” Han misstänks därför även för övergrepp i rättssak.

Mannen förnekar brott. I bevisningen finns bland annat material från en övervakningsfilm.

Två rån till

Den misstänkte gärningsmannen åtalas för ytterligare två rån som ska ha skett i Gislaved den 8 december och 15 januari. Då ska han ha fått med sig 750 respektive 430 kronor. Även här förnekar mannen brott. Däremot erkänner han att han har använt cannabis, och han åtalas för ringa narkotikabrott.

Mannen anhölls den 15 januari och häktades några dagar senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.