Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungdomar från fritidsgården på Österängen i Jönköping besökte riksdagen och där hade de en hel del frågor att ställa till politikern Carina Ödebrink (S). Foto: SVT/Janerik Henriksson TT

Ungdomar från Jönköping ställde politiker mot väggen i riksdagshuset

Publicerad

För att öka kunskapen om politik och EU-frågor anordnade fritidsgården Birka på Österängen i Jönköping ett besök till riksdagen. Tolv ungdomar följde med och ställde riksdagsledamoten Carina Ödebrink (S) från Vaggeryd mot väggen.

I klippet följde SVT med ungdomarna till Stockholm. Se frågor de tycker är viktigast .

– Det känns väldigt spännande att få åka till riksdagshuset eftersom det är en möjlighet som man inte får varje dag, säger Narin Öncü.

Ungdomarna möttes av socialdemokraternas riksdagsledamot Carina Ödebrink som stod vid säkerhetskontrollen och väntade på dem. De fick ställa sina frågor och det blev en debatt mellan dem och ledamoten.

– Att få de här besöken ger mig jättemycket energi, speciellt att få svara på ungdomarnas frågor, berättar Carina Ödebrink (S).

– Jag tog med mig att jag var ganska lyssnad på, och att politikerna vill ta vara på åsikter som ungdomar har för att kunna göra skillnad, berättar Jennifer Hernandez.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.