Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Även unga par kan behöva terapisamtal, därför öppnar nu Ungdomsmottagningen i Värnamo upp för samtal för unga. Foto: TT

Ungdomsmottagningen i Värnamo startar parsamtal för unga

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsmottagningen i Värnamo kommer från och med i höst att erbjuda kostnadsfria parsamtal för unga i åldern 13-21 år.

– Vi har sett att det finns ett stort behov att prata om relationer, säger Fanny Wickbom, kurator på Ungdomsmottagningen.

Tanken med att införa parsamtal för unga har Fanny Wickbom fått efter samtal med framförallt unga tjejer som ställt frågor kring den relation de är i.

– Då blir det på något sätt att det är den personen som får råden som sedan ska lösa problemen som finns. Jag tycker det är viktigt att båda tar ansvar för relationen, säger hon.

Förbättrad kommunikation

Hon tror att det kan ta ett tag innan Parsamtal för unga kommer igång på allvar, men tycker att det känns viktigt att kunna erbjuda parsamtal och visa unga att den möjligheten finns.

Fanny Wickbom hoppas att de ska kunna leda till att fler lär sig att kommunicera bra i en relation och att det på längre sikt ska leda till att minska antalet osunda relationer och svartsjuka.

I klippet hör du mer om parsamtalen och hur unga Värnamobor ser på relationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.