Se vad Jan mötte på sin mark Foto: SVT

Upptäckte dumpat hus på tomten

Uppdaterad
Publicerad

För några dagar sedan upptäckte Jan Bondeson från Bondstorp att någon dumpat virke från ett helt hus på hans mark. Nu får han själv betala för att forsla bort virket.

Jan Bondeson fick sig en mindre trevlig överraskning för några dagar sen när han upptäckte att någon dumpat resterna från ett helt hus på hans mark utanför Bondstorp.

– Först blev jag förvånad, sen blev jag arg. Riktigt arg, jag tycker det är bedrövligt. Det är väggar, golv och tak. Och man kan se lastbilsspår, så en lastbil eller kranbil har ju varit inblandad, konstaterar Jan Bondeson.

Vem tror du har gjort det?

– Svårt att säga, det kan vara någon privatperson, eller mindre seriös firma som rivit huset och sen bara åkt hit och tippat det. Jag tar gärna emot tips om någon har sett eller hört något, säger han.

Utredningen lades ner

Husresterna har dumpats på en öppen gräsyta bredvid en liten skogsväg. Platsen ligger nära landsvägen, så någon har snabbt kunna köra in med ett fordon, dumpa skräpet och sen försvinna därifrån oupptäckt.

Det här skedde någon gång i början av september och Jan upptäckte det någon dag senare. Han anmälde händelsen till polisen, men ganska snart lades utredningen ner.

Får själv stå för kostnaden

Från sitt försäkringsbolag räknar Jan heller inte med att få någon hjälp eftersom kostnaden för att frakta bort skräpet troligtvis inte överstiger självrisken. Kontentan blir att Jan själv måste stå för både kostnaden och arbetet med att frakta bort bråten till en deponi – något som han räknar med kommer kosta honom ett par tusenlappar.

– Som markägare känner man sig ganska maktlös. Det känns som att något är fel när någon bara kan åka och tippa saker osett och sen lasta över allt ansvar på en oskyldig person. Så lite uppgiven kan man känna sig, säger Jan Bondeson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.