Foto: Andreas Hillergren/TT

Uteblev från jobbet – hade inte råd att tanka bilen

Uppdaterad
Publicerad

En anställd inom Region Jönköpings län kom inte till jobbet en dag. Den anställde uppgav att hon inte hade pengar till bensin. Kvinnan har nu fått en skriftlig varning från arbetsgivaren på grund av ogiltig frånvaro.

Det var den 23 oktober i fjol som en anställd inom Region Jönköpings län inte dök upp på sin arbetsplats. Som skäl till att inte komma till jobbet uppgav kvinnan att hon inte hade pengar till att tanka bensin i sin bil.

Men trots att ansvarig chef vid två tillfällen påtalade att det inte var ett giltigt skäl för att stanna hemma från jobbet och att det agerandet kunde leda till konsekvenser valde den anställda ändå att stanna hemma från jobbet med detta som skäl.

Arbetstagaren varnas nu av sin arbetsgivare som i den skriftliga varningen skriver att fortsatt misskötsel kan leda till uppsägning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.