• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Emma Nöjd, verksamhetschef på Junex träningsfabrik, som nu startar utomhusträning i coronatider. Foto: SVT/Privat

Utomhusträning i Huskvarna för minskad smittrisk

Publicerad

Folkhälsomyndigheten slår ett slag för att träning ska bedrivas utomhus för att minska risken för smitta av corona. Junex träningsfabrik i Huskvarna har tagit fasta på det och erbjuder nu utomhuspass.

Junex träningsfabrik har sedan en tid tillbaka ställt in gympapass för seniorer på grund av risken för smitta. Nu kör de igång med två utomhuspass i veckan.

– Dels använder vi inga redskap, dels behöver vi inte vara lika nära varandra på passen vilket minskar risken för smitta. Vi tycker det är viktigt att människor håller igång träningen även i dessa tider, säger Emma Nöjd, verksamhetschef på Junex träningsfabrik.

Anpassar träningen

Flera träningsföretag och föreningar ser nu över sitt utbud och anpassar det och utomhusträning verkar vara på gång på fler platser.

Nordic Wellness skriver på sin hemsida att utomhusträningen kommer börja tidigare och att utbudet av träning utomhus kommer breddas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet