Foto: SVT

Väg 26 avstängd efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Väg 26 stängdes i dag av i båda riktningarna efter en trafikolycka med en timmerbil. Enligt räddningstjänsten har den hamnat i diket och vält.

Det var vid 11.45 på måndagen som larmet om olyckan kom in till räddningstjänsten. Det var en timmerbil som hade vält på väg 26 vid Öreryd norr om Gislaved. Under räddningsarbetet stängdes vägen av i båda riktningarna.

Enligt polisen ska chauffören ha tagit sig ur fordonet på egen hand men kommer att föras till sjukhus för vård. Skadeläget är okänt.

Timmerbilen läckte diesel och räddningstjänsten pumpade ut det drivmedel som fanns kvar i tanken. Eftersom att det timmer som fanns på släpet behövde lastas av innan bärgning var polisen på plats för att dirigera om trafiken.

Vid klockan 15.20 kunde polisen lämna platsen. Trafikverket uppger att trafiken leds om växelvis fram till sent i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.