Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan berättar Kjell Ahlqvist från Jönköpin om hur han kommer minnas vännen Svenne Hedlund som gick bort under lördagen. Foto: SVT/Linda Mathillas

Så minns vännen och radiojournalisten Svenne Hedlund

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen kom beskedet att den folkkära artisten Svenne Hedlund gått bort vid en ålder av 77 år. Radiojournalisten och musikentusiasten Kjell Ahlqvist från Jönköping var nära vän med Sven och har många fina minnen av artisten.

– Jag minns honom som en väldigt varm människa som brydde sig om andra, säger han.

Den folkkäre artisten Svenne Hedlund slog igenom som sångare i gruppen Hep Stars och var en av 1960-talets största svenska popartister med hits som Cadillac och Sunny Girl. Senare bildade han duon Svenne och Lotta tillsammans med hustrun Lotta Hedlund.

– Hans död kom som en chock faktiskt. Jag blev bestört. Jag hade hört att han drabbats av corona men han hade repat sig från det så jag trodde inte att det skulle ta den här vändningen, säger Kjell Ahlqvist.

Träffades kontinuerligt

Kjell Ahlqvist minns inte exakt när han träffade Svenne första gången. Men han säger att han tror att det var i början på 70-talet i en studio i radiohuset i Stockholm där han var producent för programmet Skivspegeln. När Svenne flyttade till Sävsjö blev kontakten starkare.

– Svenne betydde väldigt mycket för mig, både som musiker och radioperson, säger han.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.