Polis stoppade vansinnesfärd genom Jönköping med spikmatta

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-årsåldern är bland annat misstänkta för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycksplats efter en vansinnesfärd genom Jönköping på tisdagskvällen.

Strax innan klockan 17 fick polisen flera samtal om att en bilist körde vingligt på E4 genom Jönköping. Föraren ska även ha touchat mitträcket vid Asecs.

Polisen larmade ut flera patruller och kunde en halvtimme senare stoppa bilen på riksväg 40, på gränsen till Västra Götalands län.

– Då hade en av patrullerna vid ett tillfälle mött den här bilen men vi kunde stoppa den kort senare med hjälp av spikmatta, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson region Öst.

Inga personskador

Männen hann med att krocka med en annan bilist i närheten av Axamo, men ingen skadades. Den påkörda bilen klarade sig med en punktering.

Bilen ska vid något tillfälle ha kört i 140 km i timmen där max tillåtna hastighet är 100 km, enligt polisen.

Det är i nuläget oklart vem av männen som körde bilen så de båda är i nuläget misstänkta för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats och för att inte ha stannat på polisens tecken.

– Männen är hemmahörande i Östergötland och Jönköpings län och dömda för flera brott sedan tidigare, säger Björn Öberg vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.