En teknisk undersökning är gjord och polisen inväntar svar. Foto: TT

Väpnat rån i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

En butik på Blåbärsvägen i Värnamo utsattes under tisdagskvällen för ett väpnat rån. Polisen efterlyser nu tips från allmänheten.

En maskerad och ensam gärningsman hotade personalen med ett pistolliknande föremål och tvingade till sig kontanter.

— Rånet hände någon gång mellan 16.30 och 17.00. Hur mycket pengar han fick med sig kan jag inte gå ut med, säger Pia Paldanius, som är förundersökningsledare vid polisen i Värnamo.

Gärningsmannen lämnade sedan platsen till fots. Flera polispatruller, inklusive en hundpatrull, beordrades till platsen och en mindre yta intill butiken spärrades av för teknisk undersökning. Ingen person i butiken skadades fysiskt.

Mörka kläder och maskerad

Enligt vittnesuppgifter ska det handla om en yngre man som var klädd i mörka kläder. Byxorna var eventuellt av typen mjukisbyxor, lite lösare, och hade kanske en vit text på sidan. Han är mellan 175 och 180 centimeter lång och ansiktet var maskerat. Han pratade svenska med viss brytning.

Han ska ha sprungit utmed Blåbärsvägen på Rörstorp och sedan förbi korsningen Nyponvägen/Lingonvägen och sedan ned mot Östboskolan.Eventuellt rörde han sig även på Ringvägen.

Polisen är nu angelägen om att få in alla slags uppgifter.

— Om någon har suttit hemma och sett en yngre och stressad man komma lätt joggandes, så är vi intresserade av att få veta det. Någon måste ju ha lagt märke till något, säger Pia Paldanius.

Den som har tips uppmanas att ringa 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.