Regionens hr-chef Patrick Nzamba Foto: SVT

Vårdanställda som kallas in i jul får 6000 kronor per dag

Uppdaterad
Publicerad

De som jobbar inom vården i region Jönköping och som kallas in för jobb under julhelgen kommer att få 6 000 kronor per dag och arbetspass, säger Patrick Nzamba, HR-direktör Region Jönköpings län.

Som JP var först att berätta, så blir det nu en ersättning för de anställda som hoppar in under julledigheten.

Planeringen med julscheman pågår men skulle smittspridningen av covid-19 öka till de nivåer som fanns under våren så kan man komma att tvingas ta in personal.

Corona Jönköping

– Vi vill ge en rejäl ersättning till de medarbetare som eventuellt kallas in för jobb när de skulle varit lediga. Det här gäller alla som annars skulle ha varit planerat lediga och det gäller alla anställda inom regionen, vårdpersonal såväl som städpersonal, IT-personal och så vidare, säger HR-direktör Patrick Nzamba.

”Påverkats av missnöje”

Bonusen ska gälla om man kallas in mellan den 23 december och 10 januari.

Hur mycket har beslutet påverkats av vårens diskussion om utebliven ersättning för flyttad semester?

– Beslutet av påverkats av det missnöje och den otydlighet som skapades kring vilka förutsättningar för semester som gällde i somras, där besked om semester kom ut ganska sent från arbetsgivarens sida. Om vi tvingas kalla in personal från ledighet så ska vi ersätta det på ett sätt som känns rimligt, säger Patrick Nzamba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet